2015. augusztus 17., hétfő

Második menet

 Sziasztok,
Meghoztam az új részt, nekem nem tetszik annyira, viszont ennek a fejezetnek információkat kellett közvetítenie. Szerintem ez sikerült. A következő rész már izgalmasabb lesz. :)
Jó olvasást és köszönöm az eddigi visszajelzéseket:
Carlie Verna

 MÁSODIK FEJEZET
ÖNMAGAM LEGYŐZÉSE-ÖTLET



   Aluljáró. Úgy megváltozott. Sok-sok ember. Punkok, öltönyös férfiak. Magasabb lett. Tömeg a metróban. Borosta az arcán. Még egy megálló. A szeme ugyanolyan. Leszállás.Látta rajta, hogy meg volt döbbenve. Talán megijedt.  Még egy utca. Hogy került ide? Miért?
   Madilyn össze volt zavarodva. Lába vezette, tudta merre kell menni. Úgy érezte magát, mint egy élő-halott. Jobb-bal. Monoton tempóval emelte bakancsait, míg lakásához jutott.
   Nem bosszankodott azon, hogy nem találta a kulcsát, erős kezei elgyengültek, már majdnemhogy remegve vette elő azokat és nyitotta ki velük az ajtót.
   Egyedül lakott, akkor kifejezetten örült is neki. Nem volt szüksége kíváncsiskodó kérdésekre, úgysem mondta volna el senkinek a problémáját. Azt sem tudta mi volt a baja. Úgy érezte magát, mintha egy ledőlt épület romjai alatt feküdt volna.
    Utálta. Nem szíve és agya veszekedett, nem. Mintha két szíve lett volna. És mindkettő mást akart.

***

   Hétvége volt, mégis megfordult a fejében, hogy nem megy edzésre. Egyszer volt csak ilyen. Akkor a csuklója húzódott meg, aztán mégsem hagyta ki az órát. Félt, hogy megint találkozik vele, vagy már többszörös önmagával jelenik meg. Kitelt volna belőle.
    Betolta maga előtt a vörös színben pompázó ajtót, szeme öda-vissza cikázott, a terem minden sarkát átnézte, nehogy meglepetés érje. Tudni akarta, kell-e menekülnie. Szemtől-szemben nem látott esélyt a háború megnyerésére. Nem lépett volna le, ha Chase meglátja. Chase..  Nem engedhette volna meg magának, nem sérülhetett újra. 
- Na mi van, már paranoiás vagy?- találta szemben magát Ryan mosolygó arcával.
- Ja, kb-motyogta orra alá Madilyn.
    A klub igazgatója elnevette magát, majd vállánál betolta Madilynt az irodába. A lány mintha látta volna, ahogy Chase ott áll, kapucniban, az asztal előtt. Emlékezett a fiú ruházatára is. Ugyanúgy öltözött fel, mint az összes többi srác 2015-ben.
- Nyilván Angliában is ugyanaz a divat- állapította meg magában Madilyn. 
    Ryan leültette a lányt a szoba egyik sarkában lévő fotelbe, majd egy teátrális sóhaj után belekezdett mondandójába. Madilyn ismerte Ryant. Valahogy érezte, hogy nem fog jól kijönni a beszélgetésből. Ó, mennyivel jobban örült volna neki, hogy ha az elmaradt órák összegei miatt tartott volna erkölcsi beszédet. 
- Mire véljem ezt a tegnapi jelenetet? - fordult a lányhoz Ryan homlokát összeráncolva. 
     Madilyn, fejét hirtelen tenyereibe ejtette, nyaka megroppant, ahogy lehanyatlott, állát megtámasztva, halkan kérdezett vissza. 
- Mit vártál?
- Hát biztos, hogy nem ezt. Ne hülyéskedj már!Négy éve nem láttad. Hahó! Legjobb barátok. Box. Száguldás. Anyám kínja. Különben is hogy nézel ki? Fehér vagy, mint a fal- gesztikulált, de látva a lány állapotát megtorpant.
,,Legjobb barátok. Box. Száguldás."- ismételgette magában Madilyn.
   Pont ez a baj! Legjobb barátok. Box. Száguldás. Kevés volt ahhoz, hogy vitatkozzon. Nem is tudott volna mibe belekötni. Egyetlen egy dolog érdekelte csak.
- Miért jött haza? - suttogta.
    Ryan meghökkent. 13 éve ismerte Madilynt. Négy éve jár hozzá edzeni. Soha nem látta még így. Ilyen kiszolgáltatottan, megijedve.
- Vissza akarja szerezni a régi életét.


***
    Tudta, hogy boxolnia kell. Ryan kiküldte a szorítóba a majdnemhogy sokkos lányt. 
- ,,Nem csak mást, magát is le kell győznie"- gondolta az edző- ,,Ez nehezebb feladat"
   Madilynnek egyszerű dolga volt, hiszen akármennyire rossz állapotban volt mentálisan, ökle mindig erős volt. Eszébe jutott, amikor először boxolt. Kislány volt még, Chase-t kísérte csak el, ő maga akkoriban még utálta ezt a sportot. Örökké azon vitatkoztak, hogy melyik a jobb sport. A tánc vagy a box. A lány mindig az előbbire szavazott.  Aztán viccből mégis kipróbálta. Sokat nevettek a bénaságán. Aztán.. Később kezdett edzéseke járni. Máskor.
    Az emlék hatására elöntötte a méreg. Összeszűkült szemmel ütött egy óriásit, mire ellenfele megtántorodott. 
    Rájött mit kell tennie. Maga mögött hagyta a meccset, magabiztosan lépett oda Ryanhez. 
    ,,Legjobb barátok. Box. " Box. Ez kellett neki.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése